VYbíráme nejlepší stolní mixér 2024 PROJDĚTE SI NÁŠ TEST A VYBERTE SI Ten NEJLEPŠÍ stolní mixér NA TRHU.
- Nemarněte čas hledáním nejlepšího stolního mixéru.
- Na základě uživatelských recenzí vám pomůžeme vybrat nejlepší stolní mixér pro rok 2024
- Ušetřete s námi čas i peníze.
Vítěz testu spotřebitelů roku 2024
Lidovka
BERLINGERHAUS 1,5 l Black Silver Collection
Stolní mixér BERLINGERHAUS 1,5 l Black Silver Collection:Silný stolní mixér BERLINGERHAUS 1,5 l Black Silver …
Více info zdeCena: 1 149 KčZlatá střední cesta
DOMO DO734BL
Stolní mixér DOMO DO734BL:Výkonný stolní mixér DOMO DO734BL bude praktickým společníkem do vaší kuchyně. Za …
Více info zdeCena: 1 989 KčVítěz testu
G21 Perfection Graphite Black
Stolní mixér G21 Perfection Graphite Black: Přejete si výkonný multifunkční mixér, který je snadno ovladatelný a …
Více info zdeCena: 4 989 KčPro náročné
SANTOS N33GE GREY
Stolní mixér SANTOS N33GE GREY:Silný stolní mixér SANTOS N33GE GREY je důležitým pomocníkem do vaší …
Více info zdeCena: 9 774 KčNejlepší stolní mixéry v České republice
Stolní mixér je kuchyňský spotřebič, který se používá k míchání, šlehání a hnětení různých druhů potravin. Historie stolních mixérů sahá až do roku 1890, kdy byl vynalezen první model v USA. Tento první model byl poměrně těžký a složitý na použití, takže se neprodával moc dobře. Během 20. století se však technologie výroby zlepšovala, což umožnilo výrobu lehčích a snadněji ovladatelných mixérů. V roce 1936 společnost KitchenAid uvedla na trh svůj první stolní mixér a hned se stal velkým hitem. V současnosti existuje široká škála stolních mixérů různých značek a modelů, které se liší svými funkcemi, výkonem a cenou.
Když se podíváme zpět, nejlepší stolní mixéry jsou na trhu již dlouhou dobu. Jejich stálá potřeba v domácnosti a poptávka dokazují, že klasické mixéry jsou stále žádané. Mají obecně výkonnější motor a jsou nejvhodnější pro výrobu tekutějších směsí. Při výběru takového množství mixérů jsme vybrali pouze ty nejlepší!
Kuchyňský robot vs mixér
Kuchyňský robot i mixér mohou redukovat ingredience na menší kousky, ale v některých situacích je vhodnější kuchyňský robot, v jiných zase mixér. Přestože obojí mohou někdy zvládnout stejnou práci, i tak existují určité klíčové rozdíly mezi kuchyňským robotem a mixérem. Mixéry jsou relativně silné díky hybnosti menší čepele. Zatímco čepele nejsou nutně super ostré, mohou efektivně a rychle míchat malé množství surovin. Protože jsou nádoby mixérů relativně vysoké, jsou proto vhodnější pro tekutiny. Pokud tedy chcete vytvořit smoothie nebo nějakou směs, která má tekutou konzistenci, raději byste měli používat mixér na potraviny. Kuchyňské roboty mají větší a ostřejší čepel, a tak zvládnou těžké úkoly, jako jsou mražené a tvrdé potraviny. Dodávají se také s vyměnitelnými nástavci a příslušenstvím, takže se můžete zbavit nejrůznějších úkolů krájení, drcení nebo šlehání. Některé kuchyňské roboty jsou dokonce vhodné na hnětení těsta!
Nejlepší stolní mixéry, které můžete pořídit do své domácnosTi, vyhodnocené spotřebiteli v roce 2024
Klasický stolní vs ruční mixér
Pravděpodobně jste asi dříve viděli stolní mixér, protože je to jeden z klasických spotřebičů domácnosti. Jeho hlavní součástí je většinou nádoba podobná džbánu nebo hluboké sklenici s lopatkami na dně, které se vynořují z horní části základny směrem do nádoby. Stolní mixéry jsou obvykle silnější, pokud je jejich součástí výkonný motor. To znamená, že byste dosáhli plynulejšího a konzistentnějšího míchání za stejnou dobu, ve srovnání s ručním mixérem. Na druhou stranu by to mohlo zabrat více místa na vaší pracovní desce a dokonce i při skladování.
Ruční mixéry – nebo tyčové a ponoření (jak se jim říká) jsou novější vynálezy pro domy s menším prostorem a pro ty, kteří dávají přednost umývání méně věcí. Jednoduše uvařte dýni v hrnci, a jakmile je hotovo, můžete použít ruční mixér a ve stejném hrnci ji proměnit v pyré. Bezproblémové, jednoduché a méně uklízení a mytí. Nejvýznamnějším omezením ručního mixéru je však výkon jeho motoru. Pravděpodobně by měl potíže a nemohlo by úplně dobře fungovat, pokud byste jím chtěli drtit led nebo tvrdší neuvařenou zeleninu.
nejlevnější a nejlepší stolní mixéry
Na co můžete použít mixér?
Mixéry se nejlépe používají pro mixování ingrediencí s vyšším obsahem tekutiny, protože jsou vybaveny hlubokým džbánem nebo nádobou. Ale mixér nemusíte používat pouze k výrobě koktejlů nebo mléčných koktejlů. Byli byste překvapeni, jaké nekonečné možnosti se nám dnes nabízejí. S mixérem můžete dokonce připravit pokrmy, hodné uznání Gordona Ramsaye. (Máme na mysli to hladké pyré!)
Omáčky
Jednou z nejlepších překvapení, které můžete v mixéru vytvořit, jsou omáčky. Pokud si prostě chcete připravit svou oblíbenou snídani nebo svačinu, jako jsou vejce Benedict, můžete ve skutečnosti použít mixér k vylepšení holandské omáčky. Chcete si vyrobit vlastní pizzu? Jednoduše vezměte rajčata, bazalku, česnek, tymián, pepř a směs na pizzu máte hotovou!
Oříškové máslo – nutella
Pokud si myslíte, že komerčně vyráběné arašídové máslo – nebo jakákoli pomazánka – je příliš sladká a obsahuje příliš mnoho konzervačních látek, můžete použít mixér pro smíchání arašídů nebo mandlí a vytvořit si vlastní domácí oříškové máslo – nutellu.
Pyré
Pyré – protlaky, jsou výsledkem míchání, dokud nezískáte krémovou konzistenci pasty. Stačí vařit květák a umixovat. Máte náladu na středomořskou kuchyni? Jen uvařte cizrnu, umixujte a připravíte tak hummus, který si můžete dát s čerstvě vyhřátým chlebem pita. Můžete si dokonce vyrobit vlastní jablečné pyré a dát si ji s palačinkami nebo chlebem.
Palačinky, vafle a rychlé chlebové těsto
A to nejlepší na konec. Palačinky a těsto na vafle! Stačí promíchat mouku, prášek do pečiva a vodu, zapnout mixér a vytvořit hladkou směs – ta je téměř okamžitě. Můžete dokonce těsto nalévat přímo ze skleněné nádoby. Jak již bylo řečeno, můžete také snadno připravit rychlé chlebové těsto, například čokoládový banánový chléb nebo zdravější variantu jako je chléb cuketový.
Jak čistit a starat se o svůj mixér?
Při pohledu na mixér můžete mít trochu obavy nebo i strach. Džbán nebo nádoba je obvykle vysoká a dole jsou ty zubaté čepele. Může to být děsivá představa očistit ho rukou až dolů k čepelím. Tady se použití kartáčů s prodlouženou rukojetí určitě může zdát jako dobrý nápad, ale přesto se štětce prostě nemohou dostat do všech zákoutí, aby mixér dobře očistily. Existuje jednodušší řešení. Stačí 30 sekund. Jednoduše naplňte polovinu nádoby mixéru džbán teplou vodou, přidejte přípravek na nádobí a zapněte. Nechte jej asi 10 sekund, vylijte vodu a znovu důkladně omyjte čistou vodou. A máte hotovo!
Pokud si všimnete, že čepele nejsou tak lesklé, jaké byly, když jste poprvé koupili mixér, můžete při čištění přidat například jedlou sodu současně s mýdlem na nádobí. Byli byste překvapeni, jak snadné je docílit toho, aby váš mixér znovu vypadal jako úplně nový. Nezapomeňte umýt i víko a dno nádoby, pokud je máte. Použijte teplou mýdlovou vodu a důkladně je opláchněte. Je také vhodné nechat je na vzduchu a suchu, nebo je jednoduše utřít do sucha ručníkem. Před čištěním základny vždy nezapomeňte vypnout napájení a odpojit mixér. Nikdy neponořujte kryt motoru do vody ani jej nevkládejte do myčky. To v podstatě poškodí motor. Co můžete udělat, je navlhčit hadřík a jemně jej otřít. Měli byste také otřít i kabel.
Stolní mixér a Zdravý životní styl
V ideálním případě bychom vám přáli s dostatečně výkonným motorem, abyste mohli připravovat směsi, zmrazeného ovoce, kostek ledu, ořechů a dokonce i semínek pro větší rozmanitost. To by mělo být nejméně 600 wattů. I když technicky může být i ten nejslabší motor schopen míchat tvrdší ingredience, může tím mixér pracovat intenzivněji, ale pak také jeho životnost nemusí být tak dlouhá, jak byste si představovali. Jakmile máte vhodný mixér, je jen na vaší kreativitě, jak jednoduchý nebo složitý koktejl si připravíte.
Není nic jednoduššího, než koupit v supermarketu balenou mraženou ovocnou směs a jen ji hodit do mixéru. Pokud však dáváte přednost použití čerstvých surovin, nezapomeňte, že je lepší, pokud je rozdělíte na menší kousky, aby byla zajištěna plynulejší konzistence a kratší doba míchání. Abyste mixéru ulehčili námahu, je obecným pravidlem umístit do něj nejprve tekutinu, následovat by měly jemnější ingredience a jako poslední by na řadu mělo přijít to nejtvrdší (obvykle kostky ledu). Využijte možnosti míchání nebo pulzu, abyste dosáhli perfektní konzistence, jakou si přejete.
Benefity mixování pro vaše zdraví:
- Smoothie z mixéru je zdravé – rozdíl mezi ovocnou šťávou a smoothie spočívá v tom, že smoothie je hotové ihned po rozmixování, zatímco ovocnou šťávu bude třeba ještě přecedit, aby se z konečného produktu odstranila dužina. Dužina je bohatá na vlákninu, která je mimo jiné prospěšná pro vaše střeva. Smoothie je tedy zdravější než džus.
- S mixérem zachováte nutriční hodnoty – ve skutečnosti je zelenina z mixéru zdravější než syrová zelenina. Je to proto, že mixér rozmělňuje buněčnou strukturu zeleniny. Tělo tak může vstřebat maximum nutričních hodnot. A protože mixér umí také velmi dobře mixovat, můžete do něj přidat i přísady bohaté na bílkoviny, jako je mléko, jogurt nebo skyr, a zajistit tak ještě vyšší výživovou hodnotu.
- Rozmixovat můžete téměř cokoli – mixér dokáže nasekat a rozmixovat téměř všechny druhy ovoce a zeleniny. Dobrý mixér si poradí i s tvrdšími surovinami. Sekání ingrediencí, jako je zmrzlina nebo ořechy, proto není pro pořádný mixér žádnou výzvou, což je rozhodně plus. S dobrým mixérem si můžete sami připravit čerstvé ořechové mléko.
- Mixér šetří čas – představte si, že byste chtěli jíst zdravě, ale museli byste si všechnu tu zeleninu, ovoce a ořechy sami nakrájet, nasekat a udělat z nich pyré, abyste připravili výživný pokrm. Než byste s tím byli hotovi, pravděpodobně byste už neměli chuť k jídlu nebo byste se rozhodli pro jídlo z donášky. Mixér vám sebere spoustu práce a zajistí, že si každý den během několika minut připravíte super zdravé a výživné jídlo.
- Ty nejchutnější omáčky na stole během chvilky – možná jste si mysleli, že mixér můžete používat pouze na smoothie a ovocné šťávy. Mixér je mnohem univerzálnější, protože s ním rychle připravíte ty nejchutnější omáčky, polévky, dipy a pomazánky. Co třeba domácí humus nebo pesto? Můžete si vyrobit vlastní arašídové máslo nebo čerstvou rajčatovou omáčku na těstoviny.
- Výroba pyré – mixér je často mnohem lepší volbou než celý kuchyňský robot. Mixér je nesmírně všestranný, přístroj je také mnohem kompaktnější a mnohem jednodušší na používání. Mixér je ideální pro přeměnu zeleniny nebo ovoce na hedvábně hladké pyré.
- Kontrola hladiny cukru v krvi – šálek ovocné šťávy obsahuje mnohem více cukru než stejné množství smoothie. Je to proto, že k naplnění šálku šťávy potřebujete mnohem více ovoce než pro smoothie. Přesněji řečeno, dokonce třikrát více. Na rozdíl od běžné ovocné šťávy je smoothie plné vlákniny. Tyto vlákniny zpomalují vstřebávání sacharidů, takže hladina cukru v krvi bude po jídle stoupat pozvolněji. Vláknina je proto spojována s nižším rizikem obezity, srdečních onemocnění a cukrovky. Kromě toho vláknina vyživuje dobré střevní bakterie.
Zdroj:
https://superblenders.com/blog-en/blender-benefits/